Îmbrăcăminte de protecție la locul de muncă și îmbrăcăminte de siguranță pentru de protecție personală.
Îmbrăcămintea de protecție face parte din echipamentul individual de protecție pentru a feri corpul împotriva rănilor și a altor vătămări legate de muncă. Cu , , , , , și , precum și sunteți protejat în mod optim în orice situație dăunătoare.
Multe locuri de muncă profesionale necesită utilizarea echipamentului individual de protecție (EIP). La fermă, îmbrăcămintea de protecție funcțională și adaptată este esențială, deoarece sunteți expus la o mare varietate de pericole în munca de zi cu zi. Acestea variază de la stropiri mici de lichide la golirea lichidelor periculoase și la manipularea spray-urilor chimice.
Îmbrăcămintea de lucru adecvată minimizează în mod eficient pericolul potențial pentru oameni. Pentru protecție din cap până în picioare, puteți găsi îmbrăcăminte de protecție de înaltă calitate la Agrarzone, care vă va oferi dumneavoastră și colegilor dumneavoastră protecția de care aveți nevoie.
De ce aveți nevoie de îmbrăcăminte de protecție și ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți îmbrăcămintea de protecție potrivită? Pe această pagină puteți găsi răspunsuri valoroase la cele mai importante întrebări pe tema îmbrăcămintei de protecție:
- Ce este îmbrăcămintea de protecție?
- Ce tipuri de echipamente de protecție personală există?
- Diferența dintre îmbrăcămintea de lucru și îmbrăcămintea de protecție
- Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți îmbrăcămintea de protecție adecvată
- Pentru ce industrii sunt potrivite hainele noastre de protecție?
- Întrebări frecvente despre îmbrăcămintea de protecție
Ce este îmbrăcămintea de protecție?
Îmbrăcămintea de protecție este o parte esențială a echipamentului individual de protecție(EIP ).
EPI este îmbrăcămintea de protecție care se poartă peste sau în locul îmbrăcămintei de muncă obișnuite, asigurând în același timp o protecție eficientă împotriva unui pericol la locul de muncă pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră (de exemplu, lucrul cu temperaturi ridicate, soluții sau substanțe chimice). Aceasta include orice echipament suplimentar utilizat în cadrul aceleiași activități și asociat cu echipamentul individual de protecție.
Care sunt diferitele tipuri de echipamente de protecție personală?
Îmbrăcămintea de protecție nu este singurul tip de echipament de protecție utilizat în munca de zi cu zi. Alte echipamente suplimentare care fac parte din echipamentul individual de protecție și care asigură o protecție eficientă împotriva diferitelor pericole pot fi găsite în gama de la Agrarzone:
- : și vă protejează eficient capul împotriva rănilor atunci când lucrați pe șantierele de construcții, în sectorul industrial sau în agricultură.
- : vă oferă protecție pentru ochi împotriva prafului și a particulelor care zboară.
- : și vă protejează urechile de expunerea la zgomot pe termen scurt, precum și de expunerea regulată la zgomot.
- : Împotriva unei infecții cu viruși, a prafului grosier și fin, a fumului, a gazelor sau pentru a proteja mediul înconjurător, se utilizează o , , și .
- : În această categorie se găsește o selecție largă de îmbrăcăminte de protecție practică pentru munca de zi cu zi. De la și până la și , sunteți bine echipat pentru toate activitățile agricole.
- : Mănușile de unică folosință sunt potrivite pentru o singură utilizare și protejează persoana care le poartă de agenți patogeni și murdărie. de unică folosință ajută, de asemenea, la evitarea transmiterii virușilor periculoși către alte persoane și sunt utilizate de obicei în domeniul veterinar sau medical.
- : Pentru a vă proteja mâinile de răni în timp ce lucrați pe șantierele de construcții sau în grădinărit, robuste și rezistente la tăieturi sunt o investiție înțeleaptă.
- : antiderapante și impermeabile sunt încălțămintea perfectă pentru agricultură, grădinărit și activități de agrement.
Diferența dintre îmbrăcămintea de lucru și îmbrăcămintea de protecție
: Îmbrăcămintea de muncă de protecție funcțională este testată într-un laborator de testare adecvat în ceea ce privește diverse proprietăți. După efectuarea testelor corespunzătoare, un organism autorizat eliberează o certificare. Un costum de protecție trebuie să îndeplinească diferite standarde, de exemplu, nu trebuie să fie inflamabil sau chiar să reziste la substanțe chimice lichide sau corozive.
Îmbrăcăminte de lucru: Îmbrăcăminte de muncă, spre deosebire de nu are o funcție de protecție specifică. Hainele de muncă sunt purtate pentru a ține la distanță praful și murdăria etc. În consecință, hainele de lucru sunt folosite în principal pentru a scuti hainele personale.
Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți îmbrăcămintea de protecție adecvată
Înainte de a achiziționa îmbrăcăminte de protecție adecvată, trebuie să faceți considerații de bază? Pentru ce am nevoie de îmbrăcămintea de protecție și ce scop ar trebui să servească îmbrăcămintea de protecție? Are nevoie fiecare angajat de propria îmbrăcăminte de protecție? Ce caracteristici trebuie să aibă îmbrăcămintea de protecție?
Atunci când se selectează îmbrăcămintea de protecție perfectă, trebuie să se ia în considerare aspecte importante, cum ar fi efectul optim de protecție, confortul la purtare, potrivirea și durabilitatea mecanică. Pe de o parte, îmbrăcămintea de protecție ar trebui să se potrivească perfect corpului pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă, iar pe de altă parte, îmbrăcămintea de protecție ar trebui să ofere și un anumit nivel de confort, deoarece aceasta este singura modalitate de a vă asigura că dumneavoastră și angajații dumneavoastră veți purta îmbrăcămintea de protecție pentru o perioadă lungă de timp.
De asemenea, trebuie să acordați atenție calității atunci când cumpărați îmbrăcăminte de protecție. Pe lângă cumpărarea unui EIP greșit sau necorespunzător, uzura, lipsa de îngrijire sau de întreținere, vârsta, o dată de expirare depășită sau utilizarea necorespunzătoare a îmbrăcămintei de protecție pot pune în pericol eficiența protecției.
Este imperativ ca toți purtătorii să aibă propriul lor articol de îmbrăcăminte pentru uz exclusiv, care să îi protejeze de pericolele întâlnite la locul de muncă. Ai nevoie de pentru mai multe persoane? În cazul în care, cu toate acestea, circumstanțele impun utilizarea de către mai multe persoane (de exemplu, hamuri de siguranță), nu trebuie să existe în niciun caz pericole pentru sănătate sau îndoieli legate de igienă.
Pentru ce industrii sunt potrivite hainele noastre de protecție?
Îmbrăcămintea de protecție adecvată joacă un rol important în alte profesii și industrii în afară de agricultură și are o funcție ușor diferită în funcție de domeniul de aplicare.
Puteți utiliza îmbrăcămintea noastră de protecție în aceste industrii:
- Asistență medicală
- Medicină
- Farmacie
- Agricultură
- Industria alimentară
- Asamblare
- Îngrijire
- Laborator
- Cosmetice
- Curățenie
- Ambalare etc.
Îmbrăcăminte de protecție pentru agricultură, medicină, construcții & Co.
Îmbrăcămintea de protecție în sectorul medical și al asistenței medicale previne răspândirea germenilor, oferă protecție împotriva infecțiilor și ajută la prevenirea infecțiilor.
În zonele de laborator de microbiologie, îmbrăcămintea specială de protecție împotriva virusurilor, poate preveni transmiterea agenților patogeni și poate salva vieți în caz de urgență. Protejați-vă pe dumneavoastră și pe angajații dumneavoastră în mod eficient și comandați îmbrăcăminte de protecție eficientă din magazinul online Agrarzone. .
În laboratoarele medico-farmaceutice, un echipament de protecție adecvat previne contaminarea cu microorganisme și inhibă răspândirea necontrolată a acestora.
Echipamentul deprotecție este indispensabil în industrie și comerț, deoarece există un potențial ridicat de pericol atunci când se manipulează diferite materiale pe șantierele de construcții și substanțe chimice în industrie. Îmbrăcămintea de protecție asigură o protecție eficientă împotriva rănilor, contaminării, substanțelor toxice sau contactului cu materiale nocive. În ceea ce privește echipamentul individual de protecție, se recomandă să nu se renunțe la următoarele echipamente:
- pentru protecția corpului
- protecție pentru protecția ochilor
- pentru protejarea urechilor
- pentru protejarea mâinilor
- pentru protejarea tractului respirator
- și pantofi de siguranță pentru protejarea picioarelor.
Folosirea unui costum de protecție nu este utilă doar la locul de muncă, ci și în situații private, cum ar fi atunci când construiți o casă sau aveți grijă de rude. Murdărirea îmbrăcămintei și a corpului, precum și a obiectelor și a podelelor este la fel de bine prevenită prin îmbrăcăminte de lucru de protecție adecvată.
Angajatorii trebuie să asigure îmbrăcăminte de protecție adecvată în orice situație în care există un pericol pentru sănătate. Aceasta include lucrătorii din industria chimică și din industria de eliminare a deșeurilor, precum și meseriașii din industria construcțiilor. Îmbrăcămintea de protecție modernă și funcțională protejează, de asemenea, împotriva temperaturilor extreme, a condițiilor meteorologice aspre și a contaminării, de exemplu în industria alimentară.
Înindustria alimentară există îmbrăcăminte de protecție pentru bucătari, brutari și personalul de serviciu sub formă de , și . Există, de asemenea, îmbrăcăminte de protecție adecvată pentru camerele frigorifice cu protecție împotriva frigului, îmbrăcăminte de lucru împotriva umezelii și, de asemenea, îmbrăcăminte de protecție împotriva tăieturilor și înțepăturilor.
Întrebări frecvente despre îmbrăcămintea de protecție
Întrebarea 1: Care sunt categoriile de echipamente de protecție individuală?
Echipamentul individual de protecție este clasificat din punct de vedere juridic în trei categorii:
EIP de categoria I (riscuri minore): categoria I de EIP include echipamente de protecție pentru care se presupune că utilizatorul însuși poate evalua eficacitatea împotriva riscurilor minore și al căror efect, dacă este gradual, poate fi perceput de către utilizator în timp util și fără riscuri (de exemplu, mănuși).
EPI categoria II (riscuri medii): Această rubrică include toate echipamentele de protecție individuală care nu pot fi încadrate nici în categoria I, nici în categoria III (de exemplu, căști de protecție, încălțăminte de protecție, protectoare auditive).
EIP de categoria III (riscuri ridicate): Categoria III include echipamente de protecție individuală complexe destinate să protejeze împotriva pericolelor letale sau a daunelor grave și ireversibile pentru sănătate și în cazul în care trebuie să se presupună că purtătorul nu poate recunoaște în timp util efectul imediat al pericolului (de exemplu, echipamentul de protecție respiratorie).
Întrebarea 2: Care sunt liniile directoare pentru îmbrăcămintea de protecție de unică folosință?
Materialul și construcția îmbrăcămintei de protecție de unică folosință determină dacă îmbrăcămintea de protecție poate fi utilizată pentru lucrări periculoase (certificată conform categoriei III CE) sau pentru aplicații nepericuloase (categoria I "simplă" CE).
Clasele de protecție au fost definite pentru îmbrăcămintea de protecție pentru munca periculoasă pentru a simplifica pentru purtător corespunzătoare și domeniul de aplicare respectiv:
Prezentare generală a claselor de tip pentru categoria CE III:
- Tipul 1: Îmbrăcăminte de protecție etanșă la gaze
- Tipul 2: Îmbrăcăminte de protecție neetanșă la gaze
- Tipul 3: Îmbrăcăminte de protecție etanșă la lichide
- Tipul 4: Îmbrăcăminte de protecție etanșă la pulverizare
- Tipul 5: Îmbrăcăminte de protecție etanșă la particule
- Tipul 6: Îmbrăcăminte de protecție limitată și etanșă la stropire
Întrebarea 3: Când trebuie să asigure angajatorii îmbrăcăminte de protecție?
În conformitate cu analiza întreprinderii, impusă prin lege, trebuie să se efectueze oevaluare adecvată a pericolelor la intervale regulate. În cazul în care analiza pericolelor arată că trebuie utilizat echipament individual de protecție, angajatorii trebuie să le ofere angajaților îmbrăcăminte de protecție dacă sunt expuși la unul sau mai multe dintre următoarele pericole (§ 4 PSA-V):
- Pericole datorate expunerii la căldură, frig, umiditate, umezeală sau intemperii
- Pericole mecanice, cum ar fi praful, tăieturi, lovituri, abraziune sau prinderea de piese de mașini în mișcare sau contactul cu ferăstraie, muchii de tăiere sau alte obiecte ascuțite sau ascuțite
- Pericol electric, cum ar fi sarcina electrostatică sau tensiunea electrică
- Pericol termic prin contact cu radiații termice, efect de flacără, scântei sau stropi de lichide fierbinți sau prin contact cu suprafețe reci sau fierbinți
- Pericole datorate agenților nocivi, cum ar fi pericolele chimice datorate substanțelor solide, lichide sau gazoase, în special atunci când intră în contact cu substanțe care pot provoca un grad ridicat de deteriorare a pielii
- Riscuri cauzate de agenți biologici, cum ar fi bacteriile, virușii sau alte microorganisme
- Pericol de mușcături de animale sau alte răniri
- Riscuri de contaminare puternică sau de radiații
- Pericolele în timpul activităților pe zonele de trafic public și în traficul intern al companiei
Întrebarea 4: Cine plătește pentru îmbrăcămintea de protecție?
După ce angajatorul a efectuat o analiză a riscului operațional, acesta este obligat să pună la dispoziția angajaților săi echipamentul individual de protecție necesar. Costurile aferente sunt suportate de către angajator.
Întrebarea 5: Când este obligatoriu să purtați îmbrăcăminte de protecție?
De îndată ce riscurile și pericolele potențiale sunt prezente în munca de zi cu zi, este obligatoriu să se utilizeze măsurile de protecție necesare sub forma unui echipament de protecție.
Întrebarea 6: Ce nu este inclus în echipamentul individual de protecție?
Nu toată îmbrăcămintea de protecție sau face parte din echipamentul individual de protecție și, prin urmare, are un efect protector special:
- Îmbrăcămintea de lucru care nu servește în mod specific scopului de protecție a securității și sănătății
- Echipament de protecție pentru serviciile de urgență și salvare
- Echipamente de protecție personală pentru forțele armate federale, controlul dezastrelor, protecția civilă, poliția și alte instituții care servesc siguranța publică sau ordinea publică
- Echipament individual de protecție pentru traficul rutier
- Echipamente sportive
- Echipament pentru autoapărare
- Echipamente portabile pentru detectarea pericolelor și a substanțelor periculoase
Întrebarea 7: Cum se îngrijește îmbrăcămintea de siguranță?
Pentru ca îmbrăcămintea de protecție să își păstreze funcția de protecție pe termen lung, este necesară o îngrijire regulată și de specialitate. Toate articolele de îmbrăcăminte reutilizabile conțin informații privind modul de spălare și de îngrijire a hainelor.
Avantajele dumneavoastră în Agrarzone- magazin
Returnări gratuite: Acest lucru se aplică tuturor coletelor returnate în termen de 30 de zile. De asemenea, puteți returna bunurile de transport maritim în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, costurile de returnare cu expedierea de expediere sunt suportate de către client.
Nici un risc datorită garanției de rambursare a banilor în 30 de zile: Dacă produsul de pasăre achiziționat nu este cel potrivit pentru dvs. până la urmă, puteți să ne returnați articolul în termen de 30 de zile de la livrare, fără a da niciun motiv. Vă vom rambursa apoi prețul de achiziție integral.
Toateprodusele îndeplinesc standardele legale de siguranță: Toate echipamentele noastre agricole sunt testate de către legiuitor. Toate produsele electrificabile, cum ar fi gardurile sau plasele pentru pășuni, sunt sigure pentru oameni și animale. Acest lucru este garantat prin respectarea standardelor legale de siguranță.