- Garanție de returnare de 30 de zile
- Serviciu clienți prietenos
- 15 ani de experiență
- Plată sigură
Content: 10 Kilogram (15 RON* / 1 Kilogram)
Content: 5 Kilogram (22 RON* / 1 Kilogram)
Content: 5 Kilogram (22 RON* / 1 Kilogram)
Content: 5 Kilogram (15 RON* / 1 Kilogram)
Content: 5 Kilogram (22 RON* / 1 Kilogram)
Content: 25 Kilogram (13 RON* / 1 Kilogram)
Content: 25 Kilogram (12 RON* / 1 Kilogram)
Content: 10 Kilogram (15 RON* / 1 Kilogram)
Content: 25 Kilogram (11 RON* / 1 Kilogram)
Content: 25 Kilogram (11 RON* / 1 Kilogram)
Content: 20 Kilogram (12 RON* / 1 Kilogram)
Content: 25 Kilogram (13 RON* / 1 Kilogram)
Content: 25 Kilogram (12 RON* / 1 Kilogram)
Content: 25 Kilogram (13 RON* / 1 Kilogram)
Content: 10 Kilogram (16 RON* / 1 Kilogram)
Content: 10 Kilogram (13 RON* / 1 Kilogram)
Făina- tip, varietate și utilizare corectă
Făina pură pentru cele mai bune produse de patiserie - cele mai bune cereale și un proces de măcinare delicat
Făina poate fi obținută dintr-o varietate de cereale - inclusiv grâu, spelta, secară, ovăz, orez, mei și orez sălbatic. Dar poate fi făcut și din pseudo-cereale, cum ar fi quinoa, amarant, porumb și hrișcă. Nu orice făină este potrivită pentru orice scop. Pâinea, de exemplu, poate fi obținută numai din cereale pentru pâine, care includ făina de secară, făina de grâu și făina despelta.
Gradul de măcinare indică cât de mult sunt măcinate straturile marginale exterioare ale bobului de cereale, care conțin minerale și vitamine importante. Cei mai importanți nutrienți se află în învelișul exterior de culoare închisă și scad în endospermul interior, mai deschis. Acesta este motivul pentru care făina neagră, cum ar fi făina de secară, este mai sănătoasă decât făina ușoară.
Făina nu este doar făină - Toate tipurile de făină și diferențele dintr-o privire
Pentru reușita rețetelor de coacere și de gătit, este important să știm ce făină este cea mai potrivită pentru acest scop.
Făină de grâu tip 405 / W 480 netedă: Pentru toate aluaturile care nu trebuie să crească. Ideală, de exemplu, pentru produse de patiserie cu praf de copt, aluat de drojdie sau choux, amestec de aluaturi cu făină, lianți pentru sosuri, ștrudel, clătite sau biscuiți.
Făină de grâu tip 405 / W 480 la îndemână: Pentru toate aluaturile care trebuie să crească sau să se odihnească. Ideală pentru aluaturi pufoase, cum ar fi aluat de cașcaval, găluște, tăiței, spaetzle și aluaturi de cartofi și pentru făina pentru formele de prăjituri.
Făină de grâu tip 405 / W 480 universală: Poate fi utilizată pentru toate rețetele de gătit și de copt. Ideală pentru prăjituri, produse de panificație fină, pâine albă, pentru legarea sosurilor și pentru aluaturi cum ar fi patiseria choux, prăjituri, aluatul cu drojdie sau patiseria rapidă.
Făină de grâutip 550 / W 700: Ideală pentru pâine bogată în nutrienți, prăjituri, produse de panificație cu drojdie și pentru aluat de paste, drojdie și ștrudel.
Făină de grâu tip 1050 / W1600: Făină de grâu sănătoasă pentru pâine neagră, pâine mixtă și pentru specialități de patiserie sărată.
Făină integrală de grâu: Făină sănătoasă și bogată în nutrienți, alternativă la făina de grâu ușoară tip 408 / W 480 netedă. Ideală pentru prăjituri sănătoase, produse de patiserie fine și bogate în nutrienți, pâine albă, pentru legarea sosurilor și pentru toate aluaturile.
Făină de spelta tip 550 / W 700 netedă: Pentru toate rețetele de copt și de gătit cu nuci aromate, în locul făinii de grâu. Ideală pentru produse de patiserie cu nucă, prăjituri, plăcinte, tăiței, găluște sau pâini gustoase.
Făină de secară tip 997 / W 960: Făină clasică de uz casnic pentru pâine închisă la culoare, puternică. Pentru pâine de secară neagră, chifle de secară tare, turtă dulce, produse de patiserie consistentă și mâncăruri picante.
Făina Kornplus 10 cereale: Făină specială sănătoasă, obținută din diferite tipuri de cereale. Ideală pentru toate rețetele de coacere și gătit în locul făinii ușoare de grâu simplu tip 405 /W 480.
Făină specială pentru pizza tip 550 / W 700 / Tipo 00: Pentru aluaturi de pizza elastice, aerisite și crocante și înlocuitor al făinii ușoare de grâu. Ideală pentru rulouri de pizza, pizza și pentru produse de patiserie, ștrudel sau clătite.
Amestec de făină pentru turtă dulce: Amestec gata preparat pentru o turtă dulce delicioasă.
Semolă de grâu grosieră: Pentru producerea de paste tari. Ideală pentru prepararea, de exemplu, a terciurilor, Schmarren, găluște, găluște sau budincă de semolă de grâu dur.
5 lucruri pe care ai vrut întotdeauna să le știi despre făină
1. Ce este făina organică și de ce este mai scumpă făina organică?
La cultivarea și procesarea făinii ecologice trebuie respectate reglementările stricte ale etichetei ecologice. Cerealele sunt atent selecționate de către fermierii ecologici. Datorită semănatului mai puțin dens, cerealele cresc mai sănătos, dar agricultorul ecologic depune mai mult efort și câștigă mai puțin. Din acest motiv, făina organică este, de asemenea, ceva mai scumpă decât făina convențională. Solul este menținut fertil și sănătos prin măsuri de afânare a solului, îngrășăminte verzi, humus și îngrășăminte organice. Nu se utilizează spray-uri chimice sintetice.
Făina organică are suficient timp pentru a se coace, iar succesiunea în care sunt cultivate cerealele trebuie, de asemenea, să fie schimbată în mod regulat (rotația culturilor) - astfel se menține sănătatea solului.
2. Cum se depozitează corect făina și cât timp poate fi păstrată?
Făina trebuie depozitată la domiciliu, într-un loc uscat, întunecat și răcoros. Făina este cel mai bine depozitată într-un recipient etanș, cum ar fi cutii de plastic, pentru a preveni pătrunderea insectelor și pentru a împiedica făina să preia mirosuri. De asemenea, nu este recomandat să depozitați făina lângă mașina de spălat vase (umiditate) sau cuptor (fluctuații de temperatură). Termenul de valabilitate al făinii depinde de tipul de făină și de depozitarea corectă. În principiu, făina albă are un termen de valabilitate practic nelimitat. Făina integrală de grâu devine mai repede perisabilă din cauza conținutului ridicat de grăsimi.
3. Care este diferența dintre făina simplă, glutinoasă și universală?
Puteți face diferența între făina neaderentă și făina simplă dacă frecați făina între degetul mare și arătător. Făina netedă se simte mai fină decât făina netedă și se folosește în toate rețetele de gătit și de copt în care aluatul nu trebuie să se umfle. Datorită bobului său deosebit de fin, făina simplă se combină mai repede cu restul ingredientelor sub acțiunea căldurii decât făina nedecorticată. Făina lipicioasă este folosită pentru rețete în care aluatul trebuie să se umfle, de exemplu pentru găluște, găluște sau aluaturi tari. Făina universală este un amestec de făină simplă și făină nedecremată și combină avantajele ambelor făinuri.
4. Ce înseamnă numărul de tip de pe pachetul de făină?
Numărul de tip de pe ambalajul făinii indică conținutul de minerale al acesteia. Cu cât este mai mare numărul de tip, cu atât este mai mare conținutul de minerale, vitamine și fibre și cu atât este mai întunecată făină. Făina este mai închisă la culoare deoarece straturile exterioare ale boabelor, unde se găsesc cele mai valoroase substanțe nutritive, sunt de asemenea măcinate.
De exemplu, făina de grâu tip 405 / W 480 conține un conținut de minerale de 405 mg la 100 g de făină.
5. Ce este o făină de extracție?
În Germania și Austria, făina de extracție este făina de grâu clasică de tip 405 / 480 și se mai numește și făină de pesmet sau făină de prăjituri. Făinurile de extracție constau doar dintr-o parte a boabelor, adică sunt un "extract" al acestora. Aceasta include toate făinurile care au un grad foarte scăzut de extracție. Aceste făinuri ușoare sunt compuse exclusiv din endosperm și nu conțin straturi marginale ale boabelor.
Diferențe între tipurile de făină din Austria și Germania
Făina austriacă de tip 480 se utilizează ca și făina germană de tip 405 și 550. Făina austriacă W700 înlocuiește tipurile 550 și 630. Pentru făina de secară, tipul austriac 960 înlocuiește tipul german 997 și tipul 1150.
Tipul 700 (AT) sau 550 (DE) este cea mai bună făină pentru coacerea pâinii, în combinație cu făina de secară 960 (AT) sau 997 (DE).
În magazinul nostru online de făină veți găsi o gamă largă de făină obișnuită și specială de cea mai bună calitate.
Avantajele dvs. în magazinul online Agrarzone
Retur gratuit: Acest lucru se aplică tuturor coletelor care sunt returnate în termen de 30 de zile. De asemenea, puteți returna bunurile de expediere în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, clientul este responsabil pentru costurile de expediere a returului.
Nici un risc datorită garanției de rambursare a banilor în 30 de zile: Dacă produsul achiziționat nu este cel potrivit pentru dvs., puteți să ne returnați articolul în termen de 30 de zile de la livrare, fără a oferi niciun motiv. Vă vom rambursa apoi prețul de achiziție integral.